Перевірки тривають

Фахівці Північно-Західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства продовжують проводити спільні рейди з працівниками державної лісової охорони філій Поліського лісового офісу ДП «Ліси України» у Волинській та Рівненській областях.

Упродовж тижня перевіряли дотримання природоохоронного законодавства в мисливських угіддях філії «Ковельське ЛГ» та на території державного мисливського резерву Ковельського району, а саме водно-болотняних угіддях Дубечнівське ОТГ – озеро Біле, озеро Острівне, озеро Пісочне, річка Прип’ять.
Філія вже декілька років займається відтворенням дичини, в тому числі диких птахів. У мисливських угіддях створено вольєр для напіввільного утримання та розведення качки площею 0,6 га. На жаль, потомство цього птаха теж часто гине через підпали очеретів і прибережної території, тому качині популяції потребують відновлення.
Також відбулися рейди у мисливських угіддях філії «Ратнівське ЛМГ», у водно – болотяних угіддях Заболотівської ОТГ – озеро Святе, озера Турське, озеро Довге. річка Прип’ять та лісові масиви лісництва Заболотівське №1.
Під час цих рейдів фактів браконьєрства не зафіксовано.
Тим часом, у заплавах річок, на озерах з очеретом і багатою водною рослинністю, спостерігається парний спосіб існування диких птахів.