Освіта майбутніх лісівників

Заступник начальника Північно-Західного міжрегіонального управління лісового та мисливського Борис Бабеляс разом з провідним інженером лісого господарства Поліського лісового офісу Русланом Войцеховським та представниками Ківерцівської, Володимир-Волинської, Колківської філій ДП «Ліси України» взяли участь у розширеному засіданні кафедри лісового та садово-паркового господарства Волинського національного університету імені Лесі Українки.

Учасники засідання обговорили освітньо-практичні програми «Лісове господарство» за рівнями вищої освіти бакалав і магіст.
Відтак, викладачі-науковці та студенти отримали зворотній зв’язок від лісівників-практиків, щодо дисциплін та формату їх вивчення при підготовці фахіців лісової галузі, щоб вони могли себе якісно проявити у сучасних умовах розвитку лісового господарства.
Під час засідання розглянули питання відповідності освітньо-професійних програм та навчальних планів вищої освіти запитам ринку праці та практичним вимогам галузі.
Загалом лісівники-роботодавці висловими задоволення рівнем підготовки випускників кафедри лісового та садово-паркового господарства, водночас наголосивши на необхідності посиленого вивчення освітніх курсів «Пірологія», «Недеревні ресурси лісу», «Селекція деревних рослин», «Сучасні методики навчання лісівничих дисциплін», «ГІС-технології у лісовому господарстві», звернувши увагу майбітніх працівників на важливості володіння сучасними комп’ютерними технологіями, а також озвучили перспективи працевлаштування випускників в лісовому господарстві регіону.