Брифінг «Безпечний Великдень»

З розумінням ставитися до заборони відвідувати лісові масиви, дотримуватися правил пожежної безпеки, відпочивати лише у спеціально відведених місцях, – напередодні Великодня начальник Північно-Західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства Володимир Панчук звернувся до громадян під час брифінгу «Безпечний Великдень», який відбувся в обласній військовій адміністрації.

У Рівненській області вже розпочався пожежонебезпечний період. Він визначається погодними умовами, але зазвичай триває з березня по листопад. До пожежонебезпечного періоду лісівники готують техніку і персонал, який знає, як діяти у разі виявлення загоряння.

Північно-Західне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства перевірило готовність філій Північного офісу до роботи у цей період. – Однак у нас є ще інші лісокористувачі, яким належить майже 20% лісу в області. З ними ми теж проводимо роботу, щоб в них була необхідна техніка, пальне і люди, які вміють оперативно реагувати на такі виклики, – наголосив Володимир Панчук.

Навесні особлива небезпека через випалювання сухої рослинності у приватних господарствах та на сільськогосподарських землях, звідти вогонь може перекидатися на лісові масиви. За статистикою, основна причина лісових пожеж – це людська недбалість.

– На сьогодні в області діє заборона на відвідування лісових масивів, очікуємо на розпорядження голови обласної військової адміністрації щодо заборони перебувати у лісах на час пожежонебезпечного періоду, тому просимо дотримуватися цих вимог, – звернувся до громадян Володимир Панчук, і додав: – Розуміємо, що люди хочуть відпочити на природі. Для цього в області лісівники облаштували 125 місць для відпочинку, 6 нових відкрили минулого року. Вони розташовані по всій Рівненщині, тому закликаємо безпечно відпочивати лише там.

Нагадуємо, що за порушення вимог пожежної безпеки в лісах передбачені штрафи для громадян у розмірі від 1530 грн, а в окремих випадках і кримінальна відповідальність.