Тривають перевірки до роботи в пожежонебезпечний період

Тривають перевірки готовності лісокористувачів різних форм управління, які здійснюють свою діяльність на території Рівненської та Волинської областей, до роботи у пожежонебезпечний період 2024 року.
Цього тижня фахівці Північно-Західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства спільно з ГУ ДСНС України в Рівненській області, державною охороною філії «Висоцьке лісове господарство» ДП «Ліси України» відпрацьовували алгоритм дій під час гасіння лісових пожеж та у разі виникнення надзвичайних ситуацій.

Відповідно до розробленого плану спільних заходів щодо взаємодії ГУ ДСНС України в Рівненській області та міжрегіонального управління, відбулася перевірка СВСК «Селянський ліс», який знаходиться у с. Привітівка Варашського району. Фахівці перевірили наявну на підприємстві техніку для боротьби з вогнем, з якої є лише трактор МТЗ-82 та плуг ПКЛ-70, які використовуються для створення мінералізованих смуг.
Лісокористувачу рекомендовано створити і укомплектувати пункти зосередження протипожежного інвентарю необхідним обладнаняя для своєчасного і оператвного реагування на можливі випадки загоряння.

Фахівці Північно-Західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства констатують, що не всі лісокористувачі, які працюють на Рівненщині та Волині, відповідально ставляться до підготовки до роботи в пожежонебезпечний період.
Спільні перевірки з фахівцями ГУ ДСНС України в областях триватимуть надалі.