Рейди з охорони державного мисливського фонду

Фахівці Північно-Західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства спільно з працівниками екоінспекції, поліції та державної лісової охорони підвідомчих філій Поліського лісового офісу ДП «Ліси України» відповідно до вимог Закону України «Про мисливське господарство та полювання» проводяться спільні рейди з охорони державного мисливського фонду у Волинській та Рівненській областях .
На сьогодні, такі рейди здійснюються в місцях, де відбувається значне збільшення концентрації птахів під час весняної міграції, токування та виведення потомства, і де існує ризик їх незаконного добування або знищення гнізд у через випалювання сухої трави .


Минулого тижня, серед інших, фахівці міжрегіонального управління спільного з працівниками філії «Дубенське лісове господарство» та поліції провели спільний рейд з перевірки охорони середовища існування водно-болотних птахів на території Хрінницького водосховища , що на межі Волинської та Рівненської областей.
Зараз там можна побачити великі популяції диких качок, диких гусей, також мешкають лисухи, сірий журавель, біла цапля та інші.
Під час проведення спільних рейдів, порушень природоохоронного законодавства України не виявлено.