У лісах Волині порахували диких звірів

У лісах Волинської області мешкають червонокнижні зубри та лосі. Такі дані щорічного обліку чисельності мисливських тварин, який на початку 2024 року провели власники мисливських угідь.
За зведеною статистичної інформацією, у Волинських лісах нарахували 9819 козуль, 2799 кабанів, 1056 оленів благородних. Фахівці наголошують на збільшенні кількості всіх видів диких тварин.

Чимало в області і небезпечних для людей та тварин хижих м’ясоїдних – лисиць та вовків. Станом на початок цього року в регіоні налічується 3792 лисиці та 68 вовків.
Нагадаємо, що хижі м’ясоїдні тварин, зокрема лисиці, можуть бути потенційними носіями сказу.

На сьогодні більшості користувачів мисливських угідь дозволено проводити заходи з регулювання чисельності цих видів тварин з врахуванням діючих обмежені на час воєнного стану.
Станом на 1 січня 2024 року площа мисливських угідь Волинської області становить 600 тис 45 га, зареєстровано 34 користувача різних форм власності. Також на обліку перебуває 25099 мисливців.

До речі, у минулому році до адміністративної відповідальності було притягнуто 119 порушників правил полювання. Загалом впродовж року було проведено 5724 рейди з охорони державного мисливського фонду Волинської області.