Лісівники Рівненщини та Волині продовжують садити ліс

На території Рівненської та Волинської областей лісокористувачі різних форм власності активно проводять роботи зі створення лісів для реалізації програми Президента України «Зелена країна».

На сьогодні, понад 14,5 млн штук сіянців основних лісоутоворюючих порід на площі 2076 га висаджено у Рівненській та Волинській областях. Зокрема філії ДП «Ліси України» висадили 14,2 млн штук сіянців на площі 2029 га, ще 47 га заліснили інші лісокористувачі, які посадили 300 тис. сіянців.

У Рівненській області на сьогодні висаджено 10,8 млн штук сіянців на площі 1500 га, зокрема 184 тис. шт. сіянців на площі 24 га висадили інші лісокористувачі.

До слова, на весну 2023 року в Рівненській області та Волинській областях заплановано створити 3782 га лісових культур, з них 2283 га – в Рівненській області.

Про хід реалізації програми Президента «Зелена країна» всі охочі можуть дізнатися на сайті zelenakraina.gov.ua, де щотижня оновлюються дані.

Північно-Західне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства здійснює свої повноваження на терирторії Рівненської та Волинської областей.