Гаряча пора у лісівників

На території Волинської та Рівненської областей, де свої повноваження здійснює Північно-Західне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства, у розпалі весняна лісокультурна кампанія.

Лісокористувачі різних форм власності активно проводять роботи зі створення лісів для реалізації програми Президента України «Зелена країна».

На сьогодні на землях держлісфонду Рівненської та Волинської областей уже посаджено 1224 га лісових культур, на яких висаджено понад 8,2 млн штук сіянців основних лісоутворюючих порід (на нашій території це переважно сосна та дуб).

Зокрема, лісівники філії ДП «Ліси України» в Рівненській області висадити 5,5 млн штук сіянців на площі 801 га, ще 1,5 млн штук сіянців висади інші лісокористувачі області, які заліснили 19 га.

Філії ДП «Ліси України» у Волинській області на площі 404 га висадили 2,5 млн штук сіянців основних лісоутворюючих порід.

Нагадаємо, що цієї весни лісівники філій ДП «Ліси України» Рівненської та Волинської областей заплановали висадити 26,7 млн штук сіянців на плоші 3,5 тис га.

Для успішного виконання цих робіт, в лісових розсадниках на території двох областей вирощено майже 40 млн штук стандартних сіянців основних лісоутворюючих порід.

Охочі дізнатися про хід реалізації програми Президента «Зелена країна» можуть зробити це на сайті zelenakraina.gov.ua, де щотижня оновлюються дані.