Сьогодні світ відзначає Міжнародний день лісу
Триває облік чисельності мисливських тварин
У лісах Рівненщини збільшилася кількість звірів

Повідомлення про проведення лісовпорядної наради з розгляду матеріалів лісовпорядкування ТзОВ “Прогрес” Волинської області

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 07.02.2023 року № 112 «Про затвердження Порядку здійснення лісовпорядкування», відповідно до пункту 22, Північно – Західне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства повідомляє про проведення лісовпорядної наради з розгляду матеріалів лісовпорядкування  30.04.2024 року  в режимі Google meet – конференції  по ТзОВ «Прогрес», розташованого за адресою: Волинська область, Володимир – Волинський  район, с. Білин.

Продовжити читання→

Тривають перевірки до роботи в пожежонебезпечний період

Тривають перевірки готовності лісокористувачів різних форм управління, які здійснюють свою діяльність на території Рівненської та Волинської областей, до роботи у пожежонебезпечний період 2024 року.
Цього тижня фахівці Північно-Західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства спільно з ГУ ДСНС України в Рівненській області, державною охороною філії «Висоцьке лісове господарство» ДП «Ліси України» відпрацьовували алгоритм дій під час гасіння лісових пожеж та у разі виникнення надзвичайних ситуацій.

Продовжити читання→

Рейди з охорони мисливських угідь

У Волинській та Рівненській областях в місцях, де відбувається значна концентрації птахів під час весняної міграції, токування та виведення потомства тривають спільні рейди з охорони державного мисливського фонду за участі працівників Північно-Західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства, екоінспекції, поліції та державної лісової охорони філій Поліського лісового офісу ДП «Ліси України»

Продовжити читання→

Результати спільної перевірки

Державна екологічна інспекція Поліського округу звернулася листом до Північно-Західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства з проханням включити спеціаліста управління до складу комісії з обстеження земельних ділянок лісогосподарського призначення на території Дубровицької міської ради.

Продовжити читання→

Рейди з охорони державного мисливського фонду

Фахівці Північно-Західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства спільно з працівниками екоінспекції, поліції та державної лісової охорони підвідомчих філій Поліського лісового офісу ДП «Ліси України» відповідно до вимог Закону України «Про мисливське господарство та полювання» проводяться спільні рейди з охорони державного мисливського фонду у Волинській та Рівненській областях .
На сьогодні, такі рейди здійснюються в місцях, де відбувається значне збільшення концентрації птахів під час весняної міграції, токування та виведення потомства, і де існує ризик їх незаконного добування або знищення гнізд у через випалювання сухої трави .

Продовжити читання→

Тривають перевірки готовності до пожежонебехпечного періоду

Фахівці Північно-Західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства перевіряють готовність, до роботи у пожежонебезпечний період 2024 року, лісокористувачів різних форм управління, які здійснюють свою діяльність на території Рівненської та Волинської областей.

Продовжити читання→

Повідомлення про проведення другої лісовпорядної наради з розгляду змін до матеріалів лісовпорядкування

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 07.02.2023 року № 112 «Про затвердження Порядку здійснення лісовпорядкування», відповідно до пункту 22, Північно – Західне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства повідомляє про проведення другої лісовпорядної
наради з розгляду змін до матеріалів лісовпорядкування на підставі актуалізованих матеріалів лісовпорядкування за 2019-2022 по СВСК “Селянський ліс” Костопільського району, Рівненської області, яка відбудеться 18.04.2024 року в режимі GOOGLE MEET – конференції по СВСК “Селянський ліс” Костопільського району.

Продовжити читання→

Повідомлення про проведення третьої лісовпорядної наради

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 07.02.2023 року № 112 «Про затвердження Порядку здійснення лісовпорядкування», пункту 22, з врахуванням вимог передбачених Законом України «Про оцінку впливу на довкілля», Північно – Західне регіональне управління лісового та мисливського господарства повідомляє про проведення третьої лісовпорядної наради 17.04.2024 року в режимі Google MEET – конференції філії «Ковельське лісове господарство» ДП «Ліси України»

Продовжити читання→

На Волині та Рівненщині у розпалі весняна лісокультурна кампанія

Лісокористувачі Волинської області вже провели лісовідновлення на площі майже тисяча га, де висадили 6 мільйонів штук сіянців основних лісоутворюючих порід (дуб, сосна звичайна). На Волині створено 13,4 га нових лісів, на земях, де їх раніше не було.

У Рівненської області на сьогодні вже висаджено понад 10 млн штук сіянців на площі майже 1,5 тис га. В області створено 38,5 га нових лісів.

Продовжити читання→