На меті у лісівників і деревообробників — чесна і взаємовигідна співпраця

Майже півтори сотні підприємців та представників деревообробних підприємств нашої та інших областей взяли участь в аукціоні з продажу необробленої деревини заготівлі 4 кварталу 2014 року Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства. Торги відбулися в актовій залі галузевого управління. Загалом лісогосподарські підприємства ВОУЛМГ виставили на торги 46442   куб. м деревини.  Реалізовано – 40786 куб.  м  лісопродукції.

Прикметним цей аукціон був тим, що вперше його провела віднедавна зареєстрована в Луцьку товарна біржа «Універсальна-Полісся».  Її голова Володимир Макарчук, вітаючи учасників торгів, найперше висловив сподівання з приводу того, що діяльність новозареєстрованої на теренах області товарної біржі посприяє ще більш ефективній спільній роботі. Насамперед мова стосується  подальшого формування прозорої цінової політики. А це  завдання перед багаточисельним колективом Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства та його структурних підрозділів сьогодні стоїть у переліку пріоритетних.     Окрім того, про що не забув згадати Володимир Макарчук, товарна біржа «Універсальна-Полісся» сплачуватиме податки до місцевих бюджетів. «А раніше, зважаючи на те, що торги проводила Рівненська міжрегіональна універсальна товарномайнова біржа «Прайс», кошти у вигляді податків поповнювали казну міста Рівне» — сказав він.

Орієнтовно десь під кінець вересня у Луцьку має з’явитися і офіс біржовиків. І, швидше за все, розташовуватиметься він у приміщенні обласного лісового управління. Офіс в центрі Волині ще більше спростить учасникам торгів доступ до потрібної  їм інформації.

Кілька слів і про сам аукціон. «Торги загалом пройшли спокійно, у робочому руслі. Активність присутніх мені сподобалася. Ціни не заганяли, лоти не зривали. Найголовніше те, що люди навчилися співпрацювати, чути одне одного, йти один одному назустріч. Так, власне, і має бути» — підбив підсумки аукціону головний представник обласної біржі. Маючи і  багатолітню практику, і реальні підстави, він ствердно назвав роботу  працівників «Волиньлісу» результативною. «Побільше б таких спеціалістів, які сьогодні є в  лісоуправлінні. Це лісівники, які добре знають як посадити дерево, як його виростити. Знають, як за ним доглядати. Це моя особиста думка, — підкреслив Володимир Макарчук, — але виростити дерево — це те ж саме,  що виростити пшеницю. Аби був добрий врожай, за нею потрібно слідкувати. Подібно й за деревом потрібен догляд…»

—  У лісівників важка праця, — завершив інтерв’ю голова біржі  і побажав їм та деревообробникам подальшої чесної і взаємовигідної співпраці.

Світлана МІСЬОНГ, прес-служба Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

На знімку: під час торгів

биржа

биржа 2 биржа 3 биржа 4 биржа 5биржа 6