Протягом тижня держлісохорона ліквідувала 110 лісових пожеж

Протягом останнього тижня та в період Великодних свят державною лісовою охороною ліквідовано 110 пожеж на площі 56 га лісу.

За звітними даними Відділу охорони і захисту лісів Держлісагентства, більшість лісових пожеж виникло внаслідок несанкціонованого спалювання сухої трави, – повідомляє прес-служба Держлісагентства.

1Так, 13 квітня о 15:30 у Хмельницькій області на території ДП «Шепетівський ЛГ» сталася масштабна пожежа. Вогнем пошкоджено 10 га лісу, в.т.ч. 4 га – верховими. Наразі до ліквідації пожежі залучено 50 працівників держлісохорони та 7 одиниць техніки.

Всього з початку 2015 року у лісах Держлісагентства сталося 302 пожежі на площі 227 га, в т.ч. 5,3 верхових. Пожежонебезпечними регіонами є Луганська, Київська, Полтавська, Харківська області.

Державне агентство лісових ресурсів України закликає громадян дотримуватися правил пожежної безпеки у поблизу лісових масивів, на відкритих територіях під час здійснення сільськогосподарських робіт, та у лісах. Не випалюйте суху траву, не розводьте багаття в лісі, не створюйте смітники в лісі та на прилеглих територіях, тим більше, не підпалюйте їх. Адже це призводить до масштабних пожеж та трагічних наслідків.

Прес-служба Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства