ДП “УКРЛІСКОНСАЛТИНГ” РОЗПОЧАТО РОБОТУ ПО ВИЯВЛЕННЮ ПОРУШЕНЬ НА АУКЦІОНАХ

Державним підприємством «Укрлісконсалтинг» розпочато роботу по виявленню порушень з боку учасників аукціонів з продажу необробленого лісоресурсу заготівлі  1 кварталу поточного  року.

Це стосується тих учасників-покупців, які беручи участь у торгах порушують своїми діями «Положення про організацію та проведення аукціонів з продажу необробленої деревини», а також тих – хто, виграючи лоти, не викуповує ресурс, намагаючись перепродати іншим фірмам, в тому числі, іноземним.

«Нами уже напрацьований механізм, за допомогою якого буде здійснюватись аналіз інформації, і на його основі виявлятимуться недобросовісні покупці лісу», – зазначає генеральний директор ДП «Укрлісконсалтинг» Павло Васильєв.

На сьогодні вже є результати такої роботи. Так у Львівській області зафіксовано ряд недобросовісних порушень з боку фірм ФОП Луців, ФОП Тимоцко, ФОП Савчин, Кристал Сервіс. Зокрема, викрито схему компанії Zortex, яка закуповує деревину за підробленими документами у комунальних лісгоспах, яку потім відправляє на експорт.

ДП «Укрлісконсалтинг» і надалі працюватиме над одним із важливих завдань галузі – формуванням прозорого ринку деревини.

За матерiалами: www.dklg.kmu.gov.ua

Прес-служба Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.