Не допустимо виникнення лісових пожеж!

Цього року один із найвідповідальніших для лісівників періодів у ДП «Городоцьке лісове господарство» розпочався значно раніше, ніж у минулих роках. пожежаРання весна порадувала теплом і сонцем, однак разом з цим принесла працівникам лісового господарства й багато турбот. Особливо велика небезпека для лісових масивів надходить звідти, звідки її чекаєш найменше — з полів та лугів. З настанням теплої погоди населення починає випалювати минулорічну суху траву, не думаючи разом з тим про наслідки, що можуть бути просто жахливими. З вітром вогонь із сільгоспугідь має здатність швидко переноситися, створюючи реальну загрозу не тільки лісовим масивам, а й житловим будинкам і навіть селищам. Тим не менше лісівники Городоцького лісового господарства повністю захищають ліси від пожеж. «Зелені багатства» держлісфонду площею понад 30 тис. га. охороняють 45 працівників державної лісової охорони та 4 пожежних автомобілів, один з них базується на базі ЛПС-1  та 3 автомобілі по лісництвах. На підприємстві встановлено три пожежо-спостережні вежі, оснащені системами відеоспостереження. Вежі дають змогу оглядати великі території і мають можливість 25-кратно збільшувати зображення. Така техніка не з дешевих, однак вона повністю себе виправдовує.

Як зазначають на підприємстві, у поточному році передбачено створити понад 100 км нових мінералізованих смуг та догляд за ними понад 1,5 тис. км. Зокрема у березні створено 80 км. мінералізованих смуг, та 350 км. доглядів за мінералізованими смугами . Вже розпочаті роботи зі встановленню шлагбаумів для перешкоджання безконтрольного в’їзду транспортних засобів до лісу, встановлюються аншлаги та біг-борди на протипожежну тематику, створено дві рейдові бригади, які проводять патрулювання на автомобілях підвищеної прохідності.

Усі дії городоцьких лісівників, враховуючи період, скеровуються в рамках гасла і обов’язку захистити і вберегти ліс від пожеж. Відтак у  навчальних закладах, державних та приватних підприємствах і організаціях проводиться широка роз’яснювальна тематична робота.

Прес-служба Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.