Робочий візит на лісорозсадник

IMG_2144Чергова робоча нарада лісоуправлінців і директорів лісгоспів розпочалася з відвідин ДП «Волинський лісовий селекційно-насіннєвий центр» – одного з найкращих лісових розсадників України. Приводом для цього візиту послужив майбутній всеукраїнський семінар з лісонасінництва, який відбудеться на базі лісонасіннєвого підприємства найближчими днями. Лісоуправлінці і директори, що називається, перевірили готовність державного підприємства до цього важливого заходу. А що це підприємство очолює Тетяна Неводнічик – єдина жінка серед директорського корпусу волинських лісівників, яка цього дня була іменинницею, то начальник ВОУЛМГ Василь Мазурик привітав трудівницю із днем народження, побажавши їй миру, успіхів у роботі, сімейних гараздів. Тетяна Леонідівна доповіла про виконання поставлених завдань, вирощування стандартного садивного матеріалу, провела колег територією розсадника, продемонструвала умови вирощування і догляду сіянців лісоутворюючих та декоративних порід. Усіх цікавив посадковий матеріал, його кількість, ціни. А що він найвищої якості – кожен переконався на власні очі.

Директор ДП «Ратнівське ЛМГ» Микола Мельник доповів про виконання зобов’язань по вирощуванню садивного матеріалу Ратнівським лісорозсадником. Зокрема, розповів про вирощені у теплицях та на відкритих площах сіянці дуба та сосни, їх реалізацію лісогосподарствам галузі, залишкову кількість.

На думку Василя Мазурика увесь посадковий матеріал має бути висаджений на лісоділянках у найближчі дні, доки грунт тримає ще життєдайну вологу.

Сергій Цюриць,

прес-служба Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

На фото автора: у селекційно-насіннєвому центрі; квіти для іменинниці..

IMG_2129 IMG_2139 IMG_2169 IMG_2176 IMG_2207 IMG_2262