„Майбутнє лісу у твоїх руках” (21 березня – 17 квітня 2015 року)

З 21 березня (Всесвітній день лісівництва) по 17 квітня (День Довкілля) лісогосподарськими підприємствами Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства проводиться обласний етап 10 ювілейної акції  Державного агентства лісових ресурсів України „Майбутнє лісу у твоїх руках”.

Акція  проводиться  з 2006 року. Головна її мета – виховання у підростаючого покоління шанобливого ставлення до природи, ознайомлення шкільної молоді з роботами, які проводяться по збільшенню лісистості держави та їх безпосередня участь у створенні нових насаджень, як одного із основних компонентів біорізноманіття та екологічної рівноваги на планеті, підвищення довіри громадськості до діяльності лісогосподарської галузі.

Головним заходом цієї акції є посадка лісу учнями загально-освітніх шкіл, представниками громадських організацій, місцевих органів влади та засобів масової інформації. У цьому році в ході акції з’явдяться нові лісові насадження, буде проведено сприяння природному залісненню, висаджено мільйони дерев лісових порід. Для учнів загальноосвітніх шкіл будуть проведені зустрічі з працівниками лісового господарства, лекції, походи по екологічних стежках, екскурсії до музею Волинського лісу та по виробничих і лісогосподарських об’єктах підприємств (насіннєві плантації, шишкосушилки, банк насіння, селекційний центр, базисні розсадники).

Разом із цією Акцією стартують конкурси дитячого малюнка і  на кращий твір за темою „Людина та ліс”. Переможці  конкурсів будуть премійовані та  нагороджені цінними подарунками.

У ході акції будуть закладені пам’ятні насадження алей, скверів, парків на честь загиблих героїв небесної сотні та АТО.

Для проведення Акції у підприємств управління є достатня кількість посадкового матеріалу головних та супутніх лісоутво-рюючих порід, декоративних кущів та саджанців (в 2015 році підприємствами вирощено 20,5 мільйони штук сіянців та саджанців).

У рамках проведення акції „Майбутнє лісу у твоїх руках” будуть організовані виставки продажі декоративного посадкового матеріалу Володимир-Волинським, Ратнівським лісомисливськими господарствами, Ковельським лісгоспом та обласним ЛСНЦентром для задоволення попиту громадських організацій і населення області.

Щорічно в проведенні акції беруть участь понад 20 тисяч жителів області. Лісівники сподіваються, що і в цьому році ВОЛИНЯНИ візьмуть активну участь у створенні нових лісів.

Прес-служба Волинського обласного управління лісового

та мисливського господарства.