На часі – пора збирання і заготівлі березового соку

Незадовго від початку лісокультурної кампанії, що цьогоріч розпочалася рано, лісівники почали збирати березовий сік. Так, за словами директора ДП «Любешівагроліс» Віктора Симоновича, на сьогодні заготовлено 15 тонн березового соку. А з часом в плодоовочевому цеху лісгоспу, що діє багато років поспіль і якого потужність — 2 мільйони умовних банок консервів за рік, будуть заготовляти і купажований сік березовий – з додаванням ягід і лікарських рослин. Це, зокрема, сік березовий на м’яті, сік березовий з цукром,  березово-чорноплідно-горобиновий, березово-яблучний, березово-калиновий.

Серед місцевого населення «березова» продукція із року в рік користується великим попитом. Йде на шкільне харчування, його купують підприємці задля реалізації з прилавків магазинів тощо.

У державному підприємстві «Маневицьке ЛГ» заготовляти березовий сік почали, можна сказати, у першу неділю березня, після вихідних.  Нині цілющого напою вже заготовлено 100 тонн. Асортимент продукції також – смачний і найрізноманітніший.

Прес-служба Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.