Лісівники Волині цієї весни понад 70 разів долучалися до гасіння пожеж в екосистемах

Виїзди на гасіння пожеж через підпали сухої трави залишаються щоденними. Зважаючи на те, що пріоритетом у цій роботі для лісівників є недопущення загорянь у лісових масивах, і працівники, і пожежні автомобілі державних лісогосподарських підприємств, постійно  долучаються до локалізації вогню в екосистемах.

Цієї весни техніка та працівники пожежних екіпажів держлісгоспів області понад 70 разів долучалися до гасіння загорянь через підпал сухої трави.

Про щоденні виїзди на пожежі в екосистемах повідомляють також в управлінні ДСНС у Волинській області.  За інформацією пресслужби рятувальників, тільки за минулу добу – 18 березня – у Волинській області було ліквідовано 14 загорянь сухої трави у Камінь-Каширському, Любешівському, Луцькому, Рожищенському, Локачинському, Іваничівському, Любомльському, Турійськоому, Ратнівськму, Горохівському районах.

Ситуацію поки вдається тримати під контролем.

І лісівники, і рятувальники добре усвідомлюють: пожежа – спільне лихо. Вогонь поширюється надзвичайно швидко. Він із сільгоспугідь легко дістається лісових масивів та житлового сектору. І тоді вже небезпека стає значно більшою. Крім того, під час горіння сухої трави гине все живе, відбувається значне задимлення повітря. І тоді жителі довколишніх територій змушені днями дихати димом. Не маючи навіть найменшої можливості уникнути цього у зв’язку з карантином.

Лісівники вкотре закликають громадян бути максимально обережними під час відпочинку на природі та не спалювати побутові відходи на присадибних ділянках та відкритих територіях. Особливо це стосується мешканців сільської місцевості.

Пам’ятайте: спричинивши пожежу, ви не лише завдаєте шкоди природі, а й наражаєте на небезпеку своїх рідних та односельців.

Крім того, за такі дії передбачена адміністративна, а в складних випадках – кримінальна відповідальність.

Нагадуємо: помітивши загоряння, одразу телефонуйте «101» або ж на цілодобову лінію ВОУЛМГ – (0332) 72 00 54.

Оперативність виявлення загорянь – найважливіша запорука уникнення великої біди.  

Пресслужба Волинського ОУЛМГ