“Мобілізований «росіянин» – у завтрашньому додатку “Ліс”

IMG_3329

«Росіянин» на псевдо «ЗиЛ» з позивним «157» їде на Схід боронити Україну від окупантів.
– Цей спеціалізований автомобіль лісівники Волині вишукали на прохання афганської роти батальйону «Айдар», – вручаючи бійцю Сергію ключі від автомобіля, каже начальник Волинського обласного лісоуправління Василь Мазурик. – Хай обминають його снаряди, кулі й осколки.
Старенький «росіянин» простояв на збереженні у господаря довгі роки, перш ніж його розшукав лісоуправлінець Олександр Боровицький у одній із областей. Відтак автомобіль доправили у ДП «Ківерцівське ЛГ». Тут стараннями його працівників – директора Віктора Сахнюка, головного механіка Андрія Пилипа, автокранівщика Василя Ліщука при сприянні місцевих майстрів та підприємців було здійснено його модернізацію. Зокрема, бензиновий двигун замінено на дизельний, обладнано електрогенератором. Хлопці із спілки воїнів Афганістану привезли буржуйку, яку майстри змонтували в кунг. Обладнали автомобіль також приладами безпеки. А ще працівники ДП «Ківерцівське ЛГ» передали продукти та консервацію, замінили акумулятор, заправили автомобіль пальним для доїзду у місце призначення.
Випуск таких ЗиЛів припинено ще в далекі 60-ті, але він після техогляду виглядає досить пристойно, ніби новий.
– Якраз такий, як нам потрібен, – каже айдарівець Сергій, що разом з Миколою прибув за «новим бійцем» із передової. – Завтра вантажимось гуманітарним вантажем і рушаємо на позиції.
Перед тим, як передати раритетного «вояку» айдарівцям, його освятив настоятель Свято-Іллінівської церкви УПЦ КП с. Копачівка Рожищенського р-ну отець Анатолій. Покропив свяченою водою і воїнів: «Повертайтеся живими і неушкодженими». Напутнє слово бійцям сказав радник голови облдержадміністрації з оборонних питань Борис Кондратюк: «Ми підтримували і будемо підтримувати наших армійців. Спасибі Вам за мужність і відвагу…»
Тож на боці українців тепер з’явиться ще один захисник – із заводу ім.. Ліхачова на псевдо «ЗиЛ» з позивним «157-й».
Сергій Цюриць.
На фото автора: автомобіль для айдарівців.

 

IMG_3351