Мільйони посаджених сіянців та #селфізлісу. Хто і де це зробили ФОТО

Цього тижня ліс найактивніше відновлювали у Маневицькому, Ківерцівському, Горохівському, Турійському, Володимир-Волинському, Любомльському  районах. Учасники акцій та лісівники загалом посадили мільйони сіянців. А ще робили #селфізлісу. Навіщо – читайте нижче.

У ДП «Поліське лісове господарство» лісокультурна кампанія 2019 розпочалася раніше звичного – 4 березня, оскільки погодні умови сприяли посадці. Передували акції заготівля насіння, вирощування сіянців, очистка ділянок та підготовка ґрунту до посадки шляхом боронування.

До посадки долучилися учні шкіл: Копиллівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів у складі 22 учнів посадили 10 га лісу у Розничівському лісництві, 26 учнів Чарторийського шкільного лісництва – 5 га лісу, Красновільська ЗОШ І-ІІІ ступенів у Куликовицькому лісництві – 12 га. Посадковий матеріал на 70% становила сосна звичайна, 30% – дуби та берези.

Більшість посадкового матеріалу вирощено на базових розсадниках ВОУЛМГ та тимчасових розсадниках ДП «Поліське лісове господарство». В рамках посадки було створено ремізи з ялини звичайної, щоб дикі тварини мали місце для перепочинку, а по периметру висадили аронію чорноплідну.

13-го березня акція відбулася у ДП «Маневицьке ЛГ». Загалом тут планується провести лісовідновлення на площі 873 га і 3,0 га лісорозведення. Під час проведення лісокультурної компанії буде висаджено біля 4 млн сіянців сосни звичайної, 800 тис. сіянців берези повислої, 30 тис. сіянців дуба звичайного та 85 тис. інших порід.

Висаджували майбутній ліс і вихованці Галузійського шкільного лісництва (учні 8-9 класів Загальноосвітної школи  І-ІІ ступенів с. Галузія). Разом із вчителями діти висадили 3,1 га лісових культур. Помічник лісничого Галузійського лісництва Василь Горайчук провів детальний інструктаж і показав, як працювати мечем Колесова та правильно садити тендітні сіянці сосни та берези. Дехто з учнів вже мав досвід посадки лісу, для інших така справа стала абсолютно новою.

21 березня ДП «Поліське лісове господарство» залучили до акції працівників Маневицької районної державної адміністрації та Управління соціального захисту населення, які дружним гуртом висадили ще 4000 тис. саджанців сосни звичайної та 1200 тис. саджанців берези.

22 березня на території Ружинського лісництва ДП «Турійське лісове господарство» до посадки лісових культур приєдналися представники районної ради на чолі з головою Ольгою Черен, відділів освіти та культури РДА, фінансового управління, працівники районної бібліотеки, голова Ружинської сільської Ради Галина Дишлюк із сільськими депутатами на чолі з директором підприємства Дмитром Войтюком.

До Міжнародного дня лісу працівники Устилузької міської ради (Володимир-Волинський р-н) виявили бажання взяти участь в акції «Майбутнє лісу в твоїх руках», засадивши «клаптичок» лісу. До початку робіт усім учасникам лісничий Єдинак М.Д. разом з своїм помічником провели експрес-навчання з посадки лісу (адже від порушення техніки садіння лісу: неправильна глибина загортання кореневої шийки, загортання коріння тощо садивний матеріал не приживається і доводиться проводити доповнення). І тільки після проведеного інструктажу почали проводити роботу з лісовідновлення. За словами голови Устилузької ОТГ Віктора Поліщука, він та всі його підлеглі отримали колосальне задоволення та гордість від того, що вони «своїми руками» долучились то такої масштабної події як відтворення лісу.

Державне підприємство «Прибузьке лісове господарство» до посадки лісу  залучило учнів Гороховиської школи, Столинсько-Смолярської гімназії, а також в акції взяли участь працівники адміністрації ДП «Прибузьке ЛГ».

Щодо акцій у лісових масивах державного підприємства «Ківерцівське лісове господарство», то вони тривають навіть у вихідні. Зокрема у суботу, 23 березня, у Тростянецькому лісництві ліс відновлювали працівники обласного та ківерцівського районного відділення Фонду соціального страхування України.

Зважаючи на те, що колектив Фону до справи посадки лісу долучився вперше, враження залишаться на все життя.

І щодо селфі.

Нагадуємо: Волинським ОУЛМГ оголошено нетрадиційний конкурс #селфізлісу.

Зважаючи на те, під час перебування у лісі вам однозначно захочеться зробити селфі – справа залишиться за малим: до напису селфізлісу додати #хештег і тегнути офіційну сторінку Волинського ОУЛМГ у Фейсбуці.

Вам за це – оригінальні подарунки, нам – приємність від зворотного спілкування.

Прес-служба Волинського ОУЛМГ

smartcapture
smartcapture
smartcapture