Знову горить. Лісівники докладають усіх зусиль, щоб погасити вогонь ВІДЕО ФОТО

Між населеними пунктами Валер’янівка Рожищенського і Клепачів Ківерцівського р-ну з учорашнього дня, 24 березня, горять самосіви – на території, що належить до ОТГ.

Уже другий день із вогнем борються працівники лісової охорони та груп оперативного реагування ДП «Ківерцівське ЛГ», СЛАП «Рожищеагроліс», ТзОВ «Сіаль». Адже є значний ризик наближення вогню до лісових масивів. На жаль, загоряння досі не вдалося локалізувати. Вигоріло вже більше 100 га.

Для ліквідації займання лісівники залучили техніку – тракторами прокладали мінсмуги, задіяно пожежні автомобілі державних лісгоспів.

Проблема загострюється ще тим, що на таких самосівах населенням ведеться безконтрольна заготівля дров, після чого не прибираються порубочні рештки. Це стає продуктом горіння і причиною посилення пожеж.

Ситуація із підпалами сухої трави цієї весни є досить складною. Зокрема сьогодні лісівники Ківерцівського лісгоспу долучалися також до гасіння вогню на самосівах поблизу сіл Бодячів, Човниця та Конопелька Ківерцівського р-ну.

А у вихідний – неділю, 23 березня, працівникам групи оперативного реагування ДП «Ківерцівське ЛГ» довелося гасити загоряння поблизу населених пунктів на межі Ківерцівського та Маневицького р-нів.

Прес-служба Волинського ОУЛМГ