У цуманських лісах попередили браконьєрку

IMG_1786Три вилучені рушниці ІЖ-17 – такий ужинок рейдової бригади лісохоронців, що побувала у Цуманських лісах.
– Ми фактично спрацювали на випередження, – розповідає головний лісничий ДП «Цуманське ЛГ» Сергій Арендарчук. – Жодна із рушниць не завдала шкоди звірам.
Про озброєних людей, що готують загонку на звіра, повідомив єгер. На місце події виїхали начальник відділу охорони і захисту лісу та мисливського господарства ВОУЛМГ Руслан Войцеховський з колегою Валерієм Кропивою, головний лісничий ДП «Цуманське ЛГ» Сергій Арендарчук, мисливствознавець та інженер охорони і захисту лісу держлісгоспу Роман Шпорук і Олександр Боровицький. У кварталі 2 Цуманського лісництва помітили трьох чоловіків.
– Вони спробували втекти, – каже Сергій Григорович. – Та після кількогодинного маршу самі вийшли вже з іншого боку до дороги, де на них чекала наша автівка.
Цими «полювальниками» виявилися тридцятирічний Руслан Б., тридцятидворічний Віталій А. та двадцятидворічний Роман К. Перший проживає у с. Башлики, два інших – у смт Цумань. Рушниці вилучено й передано до Ківерцівського райвідділу міліції. Горе-мисливці змушені будуть заплатили ще 3060 грн штрафу.
Сергій Цюриць,
прес-служба Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.