Лісівники закликають волинян не спалювати суху рослинність

photo1Із початком весни господарі починають наводити лад на сільгоспугіддях, спалюючи при цьому суху минулорічну рослинність. “Дика практика”, до якої, між іншим, не вдаються в усьому цивілізованому світі, криє в собі велику небезпеку, яка полягає у руйнуванні біоценозу екосистеми та провокації лісових пожеж. Адже з допомогою навіть легенького вітерця вогонь з лісогосподарських угідь може легко перекинутися на прилеглі лісові масиви і ось тоді може статися справжнє лихо.

Днями лісівники державної лісової охорони ДП “Ківерцівське лісове господарство” надали посильну допомогу (пожежним автомобілем та іншими  пожзасобами та механізмами) рятувальникам Ківерцівського району під час гасіння сухої трави, яка створювала небезпеку для угідь одного з приватних підприємств області. Враховуючи вітряну погоду, що лише ускладнювала боротьбу з вогнем, самостійно справитися з проблемою працівники пожежної частини не змогли, тому звернулися по допомогу до лісівників.  

Подібним чином, а саме – рятувати від пожежі приватне господарство, цими днями рятувальникам Маневицького району допомагали і працівники держлісохорони ДП “Маневицьке лісове господарство”.

Люди, котрі заявляють, що випалювання торішньої трави потрібне, помиляються самі і вводять в оману інших. Кожен акт підпалу – це злочин проти світу природи. Разом з тим не варто забувати й про те, що за порушення вимог пожежної безпеки нині передбачені великі штрафи: від 85 грн. до 255 грн. – на громадян та від 255 грн до 850 грн. – на посадових осіб. 

Прес-служба Волинського ОУЛМГ

ljjjkj 56565