На колегії Держлісагентства Христина Юшкевич наголосила на посиленні боротьби з незаконними рубками

3b2fd07c-ddfe-4dec-bb74-1186086e1d31Під головуванням т.в.о. Голови Держлісагентства Христини Юшкевич відбулося засідання колегії Державного агентства лісових ресурсів України.

У засіданні взяли участь народні депутати України, керівники обласних управлінь лісового та мисливського господарства, представники міністерств та зацікавлених відомств, експерти галузі та громадськість.

На колегії розглянуто низку питань, зокрема, про підсумки господарсько-фінансової діяльності підприємств галузі за перше півріччя 2016 року, стан та перспективи розвитку лісонасіневої справи на підприємствах галузі та організацію лісовпорядкування, формування геоінформаційних баз даних, ведення державного лісового кадастру та обліку лісів.

Т.в.о. Голови відомства Христина Юшкевич особливу увагу звернула на проведенні санітарно-оздоровчих заходів у лісах та боротьбі з незаконними рубками.

«Ми посилили контроль над здійсненням лісогосподарської діяльності. Зокрема, щодо видачі дозволів на проведення санітарних рубок на період до ухвалення Урядом нових змін до Санітарних правил в лісах України, які розробило Держлісагентство. Лісівники проводять роз’яснювальну роботу з представниками громадськості та засобів масової інформації щодо необхідності здійснення санітарних рубок. Цю роботу потрібно посилити та продовжувати. Кожен начальник управління несе персональну відповідальності за проведення санітарно-оздоровчих заходів», – наголосила Христина Юшкевич.

Окрім того, вона повідомила, що за дорученням Держлісагентства активізовано боротьбу з незаконними рубками та «чорними лісорубами».

4cc990e8-87fb-42a4-a171-407f3eda3339

«Для того, щоб попереджати такі негативні явища необхідна координація зусиль на всіх рівнях. Ми звернулися до голів облдержадміністрацій, щоб на місцевому рівні за участю працівників територіальних органів поліції, СБУ, ДФС, Держекоінспекції та керівників обласних управлінь лісового та мисливського господарства напрацювати спільні заходи для боротьби з незаконними рубками. Також лісівники спільно з представниками поліції, природоохоронних органів, громадських організацій проводить рейди у лісах щодо виявлення «чорних лісорубів» у місцях здійснення незаконних рубок. Проводяться рейди на автошляхах для перевірки правомірності перевезення деревини», – зазначила Христина Юшкевич.

Прес-служба Держлісагентства