Рекреаційні пункти Північно-Західного МУЛМГ

Останніми роками рекреація на Волині значно пішла вперед у своєму розвитку. Лісівники  Волині пригадують, що у 1996 році зон відпочинку було заледве два десятки. Тепер же їх загалом по Північно-Західне МУЛМГ – 125 великих та 625 малих зон відпочинку. Рекреаційні пункти постійно будуються, ремонтуються, прикрашаються. Вони є у кожному районі.

Не секрет, що нині відпочивальник вимогливий. Тому рекреаційний пункт має бути комфортним та привабливим. Лісівники про це знають і дуже стараються. Сучасні рекреаційні пункти у волинських лісах – це не просто зона комфорту із бесідками та мангалами, а й дитячі майданчики з гойдалками, гірками, драбинками, пісочницями. І облаштовані вони переважно уздовж автомобільних трас таким чином, щоб був і  доїзд зручний, і можливість припаркувати авто була. Щоправда, рекреаційні майданчики бувають і в глибині лісу або поблизу населених пунктів – у місцях, які місцеві жителі вже традиційно обирають для свого відпочинку.

Крім того, лісівники мають подбати, щоб рекреаційний пункт був ще й максимально безпечним. Причому не тільки для гостей, а й самого лісу. Адже у спекотний період такі зони відпочинку слугують ще й профілактикою та попередженням пожеж у лісових масивах. Бо ж навряд люди підуть у гущавини, коли поруч – комфорт і зручність, а це означає, що у лісі не розводитимуть багаття, не викидатимуть недопалки.

А досить важливою  перевагою для громадян є те,що весь цей комфорт лісівники пропонують безкоштовно. Єдина  плата, яку кожен відвідувач мусить і навіть зобов’язаний віддати, – бережне ставлення до зробленого лісівниками, прибирання сміття та дотримання правил безпеки.

Тому із яскравих панно, аншлагів, стендів до відпочивальників постійно звертаються працівники ВОУЛМГ  із проханням бути у лісі бажаним гостем і не забувати прості правила поведінки, безпечно поводитися з вогнем та знати про відповідальність за порушення лісового законодавства.

Від 22 жовтня 2021 року на Волині запрацювали рекреаційні пункти нового зразка. Сучасні, стилізовані, з якісно новим обслуговуванням.

Загалом таких вже облаштовано 6 в області. На базі Ковельського, Володимир-Волинського Прибузького, Маневицького, Колківського лісових господарств та ДП «СЛАП «Ратнеагроліс».